home

Gagnef en Vansbro

Gagnef

Gagnef ligt in centraal Dalarna en is een zeer grote gemeente met vele kleine plaatsjes, zoals Mockfjärd, Dala-Floda, Björbo, Djurmo en Sifferbo.
Het heeft een rijke en gevarieerde natuur met totaal 20 natuurreservaten. Enkele natuurreservaten zijn: Djurmo Klack, Änjansdalen, Lortån, Trolldalen en Prästbuan.
In Gagnef zijn vele fäbodar (zomerboerderijen) die met hun rijke weidegronden interessante oases zijn in de anders zo dominante bossen. Verder zijn er krachtige stroomversnellingen en ongerepte meren die bijdragen tot een fantastische natuurlijke belevenis.

Er zijn in totaal 480 km aan gemarkeerde wandelpaden in de prachtige natuur van Gagnef, deze gaan meestal over zeer oude wandelpaden en passeren een groot aantal fäbodar.
De wandelpaden gaan door heuvelig gebied, bossen, velden en natuurlandschap met vele meertjes en rivieren, en de hoogteverschillen zijn vaak niet al te groot. Er zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes van gevarieerde lengte en zwaarte.

Hieronder zijn enkele wandelingen weergegeven.

WandelingLengte in kmZwaarte
Änjansdalen 4 Licht
Trolldalen 8 Middel
Djurmo Klack - Oxberget 15 Middel - Zwaar
Björkbodarna 11 Middel-Zwaar
Väckarbodarna 11 Middel-Zwaar
Hartjärn 9 Middel-Zwaar
  

Vansbro

Vansbro ligt ten westen van Gagnef.
Wandelen in de omgeving van Vansbro is vooral wandelen over oude historische wandelpaden in een prachtige natuur. Diverse paden gaan langs fäbodar (zomderboerderijen).
Er zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes van gevarieerde lengte en zwaarte.

Hieronder zijn enkele wandelingen weergegeven.

WandelingLengte in kmZwaarte
Hästängsleden 6 Licht
Gräsberget 6 Licht-Middel
Brudskogsleden 8 Middel
Lindesnäs - Närsen 9 Middel
Gransjöbergsleden 9 Middel
topNaar Top pagina